dinsdag 13 november 2012

Eindelijk! Een nieuwe Tommy Wieringa

Eindelijk weer een nieuw boek van de grote Tommy Wieringa. Door Kluun ook wel geroemd als "De grootste schrijver van Nederland".
Allereerst wil ik stellen dat na Joe Speedboot het niveau alleen maar tegen kan vallen. En helaas was dat ook dit keer weer een beetje het geval. Het verhaal komt wat traag op gang. Het heeft moeite zich te ontwikkelen, lijkt het. omdat lang onduidelijk blijft waar het verhaal nu precies naar toe gaat.

Je weet dat de hoofdpersoon, genaamd Pontus Beg, en de groep dwalende mensen elkaar eens gaan ontmoeten, maar wanneer dat gaat gebeuren in het verhaal blijft lang de vraag.
Echter wanneer de ontmoeting zich voordoet, neemt het verhaal je ook echt mee en wordt je gegrepen door de zoektocht van de hoofdpersoon naar de geschiedenis van zijn leven.

Tommy Wieringa weet je toch echt te grijpen met zijn verhalen en vertelwijze. Uit alles blijkt dat hij veel heeft gereisd, ook al wordt dit niet duidelijk op zijn eigen site. Echt dat is wel iets wat me zeer aanspreekt in zijn verhalen, naast zijn zeer pakkende schrijfwijze.

Nu ligt de nieuwe Nocollo Ammaniti op het nachkastje. Een bundeling korte verhalen genaamd: Een delicaat moment. Van wat ik nu al gelezen heb kan ik zeggen. Hij stelt wederom niet teleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten